Einar Lindhjem

Multisport

Hva er det beste ved å være lærer på Ringerike folkehøgskole?
For meg som er glødende sportsinteressert og elsker å være i aktivitet, er jo drømmen å være idrettslærer på Ringerike folkehøgskole. En vanlig arbeidsdag kan være å kjøre off piste i de franske alpene, spille ishockey, klatre – eller trene styrke i skolens eget treningssenter.

Dessuten har jeg faglig frihet til å prøve ut alle gode ideer, noe som gjør at jeg stadig utvikler meg i idrettsfaget. 

På toppen av dette kommer at jeg jobber med interesserte elever, som møter til timene med lyst til å lære og lyst til å trene. Ikke for å få en god karakter, men fordi de elsker trening og aktivitet. Dagens ungdom har aldri vært bedre!

Hva mener du er det beste ved å være elev på Ringerike folkehøgskole?
Som elev kan du trene 24/7, det er alltid noen som vil være med på basket, innebandy, fotball – you name it. Og skolen er jo bare supersosial! Så mange hyggelige elever, og så mange forskjellige typer! Her får du virkelig utvidet horisonten, og ikke minst lært mye om deg selv.

Venner for livet er mye mer enn en klisje, det er virkeligheten. Jeg gikk selv på folkehøgskole, og fortsatt er noen av medelevene fra den gangen blant mine nærmeste venner.

Trenger du en pause etter 12 – 13 år sammenhengende på skolebenken, er folkehøgskole det beste man kan gjøre for å lade batteriene og få tilbake skolegnisten!

Fra: Seljord

Undervisningsfag: Multisport linjefag, ballsport, sjakk og trening fellesfag

Faglig bakgrunn: cand. mag. med idrett, historie og drama; journalisthøgskolen; praktisk-pedagogisk utdanning

Tidligere yrkeserfaring: sportsreporter i TV2-sporten

Epost: ein...@viken.no

 

Einar profilbilde