HJELP - skolestart 1

Grue-gleder du deg? Du er ikke alene om det!

Mange av dere kommer til å trives som fisken i vannet fra første øyeblikk, mens andre kommer til å synes det er skummelt og ikke helt lett å finne sin plass.  Husk at dette året kan bli det beste året i livet ditt, men det skjer ikke første skoledag.  Det krever innsats og deltagelse og skjer gradvis etterhvert som dere blir kjent. 

Vi har samlet et knippe uttalelser fra fjorårets elever som har reflektert over de aller første dagene på skolen,  Første del kommer i dag, andre i morgen. 


Første skoledag: Ved skolestart i fjor møtte Martin og Halvor med samme farge på klærne. Og tilfeldighetene gjorde at de skulle bo på samme rom. Det visste de ikke om på forhånd!

Bli venn med romkameraten
- De første dagene var veldig vanskelige for meg. Jeg sto overfor noe jeg ikke hadde opplevd før. Jeg måtte plutselig bli kjent med 120 andre mennesker som jeg skulle leve og bo med i ni måneder. Den første uka var tyngst for du følger ikke normal timeplan, og det er så mye som skjer den første uka.  Det kan virke som at du har vært der en måned, selv om det bare har gått to dager.

Snakk med romkameraten
- Jeg var ganske stille og reservert de aller første dagene. For jeg følte ikke at jeg klarte å bli kjent med noen. Men jeg bet tenna sammen og bestemte meg for å klare i hvert fall to uker. Og plutselig var det ikke bare gått to uker, men en måned. Det ble høstferie, og jeg ville absolutt ikke hjem.  Til neste års elever, gi det en sjanse, hold ut de to første ukene, og bli venn med romkameraten din med engang, selv om dere er helt forskjellige,  så finnes det alltid kompromisser. Snakk sammen hvis noe er galt.
Malin Aurora Bakken, Global Solidaritet 


Stek din egen vaffel: Allerede på mandag er det "Stek din egen vaffel" på kvelden.  Det er en fin måte å være sammen med de andre elevene på.

Skummelt, spennende og gøy
- Jeg syntes de første dagene var litt skumle, men at det var det som gjorde det spennende og gøy! De første dagene på skolen er også noen av de beste dagene å se tilbake på nå i ettertid! I tillegg er det viktig å tenke på at alle elevene starter "alene" og at alle er i samme båt. Ingen har fått seg "nok" venner de første ukene. Og om de første ukene ikke skulle nå opp til forventningene, så lover jeg at det kommer det til å gjøre i løpet av året.  Lykke til!  
Klem fra Nora Landsverk, Musikal

 


Publisert 25. august 2017, oppdatert 25. august 2017.