Grue-glede seg 2

Plutselig er alle en familie, sier Janne.

Her er del to av serien om skolestart.  Som dere skjønner er det HELT normalt å synes at det er litt skummelt de første dagene.  Men rådet fra alle er å holde ut og gi skolen og de andre elevene en sjanse.  Lykke til!

Fremtidige venner
- De første dagene var skumle fordi det er et press på at året skal bli så bra, og noen er naturlig flinke til å kaste seg ut i samtaler. Så om du ligger i senga og er usikker, så vit at rommene rundt deg er fylt med fremtidige venner. Og de kommer til å komme og snakke med deg også. Og du kommer til å snakke med andre også. Og det kommer til å bli det beste året!
                                                                             Magnus Waale Haugen, Humor & Scene


Utfordringer: Folkehøgskole er å ta sjanser og sprenge grenser, selv om ikke alle behøver å klatre som Multisport gjør. 

Ble nervøs og følte meg utrygg
- Jeg gledet meg enormt til å begynne på folkehøgskole. Absolutt alle jeg hadde snakket med fortalte at det var det beste året i livet, og hadde ikke fortalt om hvor skummelt det kan være i starten å flytte hjemmefra, kanskje for første gang, og bo med over 100 andre elever. Jeg trodde selv ikke at dette ble et problem, jeg kom jo fra Oslo, bare en time unna Ringerike. Men sannheten var at jeg ble så nervøs og følte meg utrygg at jeg sa jeg ville hjem etter noen dager, uten å ha gitt det en sjanse, sier Caroline som gikk Humor & Scene.


Fellesskap: Folkehøgskole er fellesskap og det gir seg bl.a. utslag i dugnader.

Gi det noen uker
 - Jeg var så nære av å gjøre det jeg vet hadde vært den største tabben i mitt liv så langt. Men vår kjære lærer Tove ba meg prøve en uke. Syv dager for å kjenne etter. Og Kjersti internatleder sa noe som gikk inn på meg; "Caroline, uansett hva du velger, så blir det det riktige valget for deg." Det fjernet presset med følelsen av at jeg måtte være noen steder. Det tar litt tid å bli varm i trøya! Til og med for en på Humpr & Scene. Det er fullstendig greit å føle seg redd og nervøs. Kanskje du til og med føler deg litt utenfor i starten. Men vær så snill, gi det noen uker. Det gjorde jeg!                                                                                                                                                                    Caroline Sem, Humor & Scene


Gruppeklem: Siste gruppeklem siste dagen etter at vitnemålene er delt ut.

Knytte sterke bånd
- De første skoledagene var skumle. Jeg lurte på hvem alle var, om de ville like meg, ville jeg like dem? Og ikke minst; om jeg kom til å passe inn? Jeg lærte fort at man kommer langt med en åpen innstilling. Det som starter som en klein samtale i peisestua - kan ende med å bli dine aller beste venner. Det er alltid skummelt å starte på noe nytt, men vel så spennende! Og når man bor så tett på hverandre, kan man ikke unngå å knytte sterke bånd. Så selv om det er skummelt i starten, går det fort over. Plutselig er alle en familie som irriterer og er glad i hverandre - alt på en gang. 
                                                                                          Janne Oredalen, Global Solidaritet


 

What do you want to do ?
New mail

Publisert 21. august 2020, oppdatert 21. august 2020.