I kulissene

Gjennom arbeidet med musikalproduksjonene lærer du om alle sider ved denne bransjen. På Musikallinja jobber vi ikke bare på scenen. Hele klassen blir delt inn i ulike komitéer der du får mulighet til å fordype deg i hva som foregår bak scenen og før teppet går opp. Du kan velge et av disse feltene:

  • Kostymer
  • Teatersminke
  • Scenografi
  • Lyd
  • Lys
  • Koreografi
  • PR

Hver komité har sitt ansvarsområde. Her skal du lære og erfare hva som må til for å sette opp en forestilling. Alt skal læres fra grunnen av. Det viktigste er at du er nysgjerrig på å lære noe nytt og er villig til å legge ned mye selvstendig arbeid, spesielt på kveldstid. Du velger komité tidlig på året. Dette gir deg muligheten til å bli kjent med andre i klassen enn de du henger mest sammen med.

Kostymer 
Her skal du planlegge, designe og sy kostymer til forestillingene. Vi trenger kreative folk som gjerne behersker kunsten å bruke en symaskin. Skal kostymene være naturalistiske eller stiliserte? Skal de være moderne eller historiske? Skal fargene på kostymene tilpasses fargene i dekorasjonen og lyset? Muligheten er mange!

Teatersminke 
Har du lyst til å jobbe med hvordan du med enkle grep kan endre utrykket til en karakter på scenen? Hvordan bruke sminke, parykker og andre effekter for å skape magiske øyeblikk? I sminkegruppa må du være nøyaktig, systematisk og ha god fargesans – og ikke minst være stødig på hånden! Det er du som skal planlegge sminke og hår/parykker til forestillingene. 

Scenografi
Scenografigruppa planlegger scenografi til forestillingene. Det er flott om du har litt praktisk erfaring og kan snekre. Sans for farger, innredning og detaljer kommer også godt med!

Lyd 
I lydgruppa har du ansvaret for lyden på de ulike arrangementene på Hovedscenen vår. Skolen har topp moderne utstyr, og du vil lære hvordan vi bruker dette for å gi publikum den beste opplevelsen. 

Lys 
Her kan du klatre i stiger og kontrollere rampelyset. På begynnelsen av året får du en grunnleggende innføring i lyssetting, rigging, programmering osv. Lysgruppa har også ansvar for lys på konserter og andre arrangement i skolens regi.

Koreografi
Er du kreativ og ønsker å formidle gjennom dans? Koreografigruppa har i samarbeid med danselærer og regissør ansvar for å skape og utforme dansene til forestillingene våre. Dere vil også få ansvar for å øve inn de ulike koreografiene, i tillegg til å planlegge og lede en oppvarmingsrutine for hele klassen. Det er fint om du har gode kunnskaper om dans og kroppens bevegelser. Det er også en fordel om du har danseerfaring og liker å lede små og store grupper. 

PR 
PR-gruppa lager program, plakater og invitasjoner til forestillingene våre og publiserer nyheter på siden vår.  Det er fint om du kan ta bilder og har kjennskap til ulike bildebehandlingsprogrammer.  Uten deg kommer nemlig ingen for å se på oss!