Bærekraftprosjekt

Vi er med Ringerikes Sportsfiskere på kultivering av fiskevannet Øyangen i Nordmarka. Det tas opp store mengder sik, som vi fileterer og serverer på ulike måter på skolen.


Kultivering
For å få en enda bedre ørretbestand, tas det opp store mengder sik ved hjelp av ruse. Vi er med Ringerikes Sportsfiskere på dette kultiveringsarbeidet hver høst. Og vi kan love deg at det er spennende å tømme rusa, og få 70 - 100 sprellende sik opp i båten!

Bærekraftprosjekt multisport filetering Ringerike folkehøgskole

Filetere og tilberede
Kokken vår, sportsfiskeren Frede, tar oss med på hele prosessen. Vi lærer å sløye og filetere fisken, og ikke minst hvordan den kan tilberedes. Vi lager varmrøkt sik, gravsik, raksik og kaviar. Alt dette serveres på skolen, til stor begeistring for de andre elevene. Det smaker nemlig fortreffelig!