Danseglede

Danseglede er hovedkilden til flott dans, og det vil du få oppleve masse av på Ringerike Folkehøgskole!

For å utvikle seg og bli en bedre danser, er det viktig med målrettet trening.

Danselinjen har derfor ukentlige teknikkklasser innen jazzdans, moderne dans, samt Hip Hop, periodebasert klassisk ballettklasser og et flott styrkerom hvor vi oppfordrer til egentrening på kveldstid. 

På danselinja er vi svært opptatt av at alle elevene skal oppleve danseglede. Det er minst like viktig som mye trening. Sammen skal vi skape et trygt og godt miljø hvor hver enkelt kan vokse, øke selvtilliten og få mot til å by på seg selv. Først når du tør å vise glede og lidenskap for dansen, og er stolt av deg selv og det du gjør, utvikler du deg til en bedre danser.

I løpet av skoleåret vil du også få muligheten til å utvikle deg gjennom ulike dansestiler med gjestepedagoger. Vi ser dansefilmer jevnlig og reiser flere ganger inn til Oslo for å se og oppleve forestillinger i f.eks. på Den Norske Opera og Ballett (DNOB), Dansens Hus og Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). I tillegg setter vi opp egne danseforestillinger hvor du får prøvd deg som koreograf og utøvende danser selv. Sceneerfaring blir det masse av!

Se bilder fra danseforestillingen i desember 2014, "En julegaves fortelling"

Se bilder fra danseforestillingen våren 2016


Fra vårforestillingen 2018