Dans

Elsker du å danse og vil utvikle deg som danser? Har du lyst til å bli med til Oslo og London? Da er dette linja for deg!

Dette er linjen for deg som ELSKER Å DANSE og stå på scenen. For deg som kjenner blodet bruse og ikke klarer å stå stille når du hører musikk du liker. Et år på danselinjen ved Ringerike Folkehøgskole er et år med masse dansetrening, sceneerfaring og kreativt arbeid fylt med masse danseglede. Hovedfokuset ligger på jazz, moderne og koreografiarbeid. Andre stiler vi utforsker kan blant annet være ballett, hip hop, afrikansk dans, improvisasjon og yoga. 

Sammen produserer vi to egne danseforestillinger i løpet av skoleåret. Danseelevene vil også få mulighete til å opptre på ulike eksterne arrangementer dersom skolen blir kontaktet. Dette gir elevene mulighet til å prøve seg på ulike arenaer, noe som er en veldig verdifull erfaring.

Et år på danselinjen ved Ringerike Folkehøgskole gjør deg til en bedre og tryggere danser med god og bred sceneerfaring. Du utvikler ditt eget bevegelsesspråk, og øker danseteknikken din gjennom utallige danseklasser i ulike sjangre. Du får også muligheten til å styrke selvtilliten din gjennom dans, slik at du kan by på deg selv - den du virkelig er.

Skolen er lokalisert sentralt på Østlandet og har et nytt scenebygg med stor, profesjonell scene, flotte dansesaler, og veldig gode treningsfasiliteter. På Ringerike Folkehøgskole er ingen dager like, og siden vi er ”skolen som aldri sover”, har du et bredt tilbud fra morgen til kveld. Utenom timeplanen vet vi at et yrende sosialt liv på skolen vil skape mange og gode minner gjennom året du aldri vil angre på. Spesielt på studieturene vi tar til Oslo og London vil det sosiale være i fokus, noe som styrker samholdet på linjen.

Så, hva venter du på?

 

Lærere:

Silje Kathrine Tryggestad Elvevoll

Therese Knoph Sulland